E-Liquid informatie

E-liquid of e-juice is de vloeistof die de e-sigaret \ elektrische sigaret voed.

De basis bestanddelen zijn voor consumptie goedkeurde stoffen:
VG en PG (dit maakt de NEP rook (deze stoffen worden ook gebruikt in o.a. rookmachines en zitten in veel etenswaren/dranken en zijn dus niet schadelijk)
De meeste e-liquids hebben verhoudingen in VG/PG 40/60 35/65 45/55 50/50.

**Er is een zeer klein percentage mensen allergisch voor PG. De meeste mensen weten dit al aangezien dit in heel veel etenswaren ook aanwezig is. Voor deze mensen is er ook 100% VG (plantaardig).

Zo heeft o.a. Millers Juice Goldline 100% VG in haar assortiment.
Smaakstoffen (E nr’s) ook deze zitten in nagenoeg alle etenswaren/dranken.

Men kan er zelf voor kiezen of men een e-liquid wilt waar een bepaald percentage nicotine aan toegevoegd is. Dit is zeker wenselijk voor rokers die uiteindelijk naar een “verstandiger” alternatief willen. De nicotine kan dan ook afgebouwd worden waarna de behoefte naar een “analoge” sigaret volledig zal afnemen.

Nicotine is een schadelijke en verslavende stof. Nicotine wordt ten strengste afgeraden tijdens zwangerschap maar ook in de periode waarin borstvoeding gegeven wordt.

Naar mate men langer dampt en minder rookt leert de ervaring dat de smaak toeneemt en veranderd. Uit eigen ervaring zal de gewone “analoge” sigaret al vrij snel ronduit vies smaken. Doordat de smaakpupillen herstellen door het dampen en het gewone “analoge” roken afneemt zal het dampen steeds aangenamer smaken.
Men ziet dan ook veel dampers die gestopt zijn met roken maar wel blijven dampen uit gewoonte en het gewoon lekker vinden. Een verstandiger en gezonder alternatief.